Nørrebro byvandring

Kontakt:
Forespørg gerne om en byvandring i København.
Send gerne en mail til:
mail@byvandringer-koebenhavn.dk
Svar indenfor få timer.
Velkommen.

Nørrebro

Tidligere arbejderkvarter, nu etnisk bosættelse

og trendy at bo og leve her

ra Jægersborggade var før narko og slum. Nu trendy bydel med nye  butikker og hygge.

Bl.a. Meyers bageri

2 spændende kirkegårde på

Nørrebro - det er Assistens Kirkegården og den Mosaiske Trossamfunds kirkegård.i

Kontaktformular:
Forespørg gerne om en byvandring i København.
Udfyld felterne og SEND
Hurtig svar - vi ringer gerne op

 
 
 
 
 
 

Der er mange myter om bydelen Nørrebro i København. Mange synes at det er for farligt at komme her, mens Nørrebros beboerne og mange københavnere synes at det er den bedste del af København.

Jægersborggade var engang slum og handel med hårde stoffer, men er nu af de trendy gader i Hovedstaden.

Blågårds Plads er hyggelig plads med 22 granitfigurer af arbejdere. Her finder vi også hyggelige cafeer og muslimsk moske og boghandel.


Arbejderkvarter

Nørrebro blev opført som arbejderkvarter i  midten af 1800-tallet til storbyens voksende befolkning. Befolkningen boede tæt i slumboligerne og der var mange snavsede industrier i baggårdene. Først i 1970'erne begyndte en storstilet renovering af bydelens boliger og baggårde.


Jægerborgsgade

Ud fra Jagtvej skyder brostensbelagte gader sig mod Nørrebroparken. Her boede arbejderfamilier engang i usunde lejligheder.

Indtil få år siden var Jægersborggade mest kendt for spekulationsbyggeri og misbrug. Butikkerne var engang købmænd, ismejerier, bagere, skomager og andre servicebutikker. De lukkede for 20-30 år siden og lokalerne blev siden brugt til pulterrum og cykelskure.

I 2010 vågnede Jægersborggade op til en ny æra. Først kom Meyers bageri  og siden andre trendy butikker med gourmetmad, vinbarer, en grødbutik,  karamelproduktion, en permanent fotoudstilling og en en butik med vinyl-musik.  Alt i alt den mest utraditionellegade i  København.

De fleste andelsboliger er slået sammen i en forening AB Jæger, som omfatter cirka 500 andelsboliger. Der er mange borde og bænke med  liv fra  formiddag til midnat.

 

Blågårdsgade

I 1700-tallet midte lå her et lystslot med blå tagsten, derfra kommer navnet på Blågårds Plads og Blågårds Gade.  I 1791 blev bygningen brugt til Blågård Seminarium,  i 1828 Blågård Teater (begyndelsen til nuværende Nørrrebro Teater) og  bygningerne brændte i 1833.

En driftig  fabrikant Anker Heegaard købte grunden til et jernstøberi, hvor Blågårds Plads ligger idag.

I slutningen af 1898 købte  Københavns Kommune grunden og  lavede en plads. I 1913 fik billedhuggeren Kaj Nielsen til at opgave i granit at hugge  22 skulpturer af det arbejdene folk.


Assistenskirkegården blev grundlagt i 1761 og her hviler mange kulturpersonligheder og almindelige borgere. En byvandring går gennem Assistens Kirkegården, hvor vi hører kirkegården og dens beboere.

På Kapelvej 7B  boede barbermaleren John Christensen. Han malede gadens brogede folkeliv og klippede hår. Han ligger begravet på Assistens Kirkegården.

Nørrebro er rigtig på kriminalgåder. I Jægersborggade boede Englemagersken Dagny Overbye, hun myrdede cirka 20 børn. Du hører også om Hypnosemordene på turen.

En byvandring gennem Nørrebro er ikke kedelig.